Bemutatkozás

A Tér és Forma Szeged Építéstervező Kft. 1990-ben alakult.

Generál építészeti-, városépítészeti-, belsőépítészeti- és formatervezéssel foglalkozunk.

Vezető tervezőink a szegedi DÉLTERV-nél szereztek tervezői tapasztalatot. A Csongrád Megyei Építész Kamara tagjai; Sipos György az Etikai-Fegyelmi Bizottság elnöke.

A három vezető tervező közül egy a Területi Tervtanács, kettő a Városi Tervtanács tagja. Vesmás Péter 1998-ban Ybl-díjat nyert.

Napi munkánk mellett oktatói tevékenységet is végzünk: Vesmás Péter a Juhász Gyula Főiskola Rajzi Tanszékén tanít, és gyakran vagyunk külső konzulensei, opponensei pécsi, debreceni, budapesti hallgatóknak is.

Irodánkban az ország három egyeteméről fogadunk gyakornokokat, a Budapesti Műszaki Egyetem Építészkaráról, a Soproni Művészeti Egyetemről és a Pécsi Egyetem építész szakáról. Jelenleg a vezető tervezők mellett négy fiatal építész dolgozik irodánkban.

Mindenki önálló munkát visz, nagyobb projekteknél pedig együtt dolgozunk.

Munkáink jelentős része a dél-magyarországi régióba készül. A megbízások nagy része műemlékek felújításához kapcsolódik, de van köztük iskola, templom, sportcsarnok, városi piac, lakó- és irodaépület, köztérfelújítás stb.

A munkák egy részét tervezői pályázaton nyertük. Meghívásos pályázaton együtt dolgoztunk két nagyszerű építészműhellyel: a Teampannon Kft.-vel és a dán SHL-lel.

Mára kialakult társtervezői körrel dolgozunk. Legtöbbjükkel évtizedes az együttműködésünk.